Een heerlijke, verantwoorde en vooral makkelijk te maken tomatensaus. Het is de basis van veel gerechten. Je kunt de saus gebruiken bij pasta producten, voor bij de courgetti of als basis van tomatensoep.
Ingrediënten:
400 ml passata of gezeefde tomaten.
1 grote tomaat of 2 kleintjes
3 teentjes knoflook
1 ui
Zwarte peper naar smaak
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Een hand verse bassilicum
Bereidingswijze:
Snipper de ui, snijdt de knoflook en basilicum fijn.
Snijdt ook de tomaat in kleine blokjes.
Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg de passata of gezeefde tomaten toe. Roer door.
Voeg nu ook de kruiden toe. Laat alles zachtjes sudderen, zo een 5 minuten. Roer af en toe door.
Klaar is jouw saus! Zo simpel, gezond en lekker! Je kunt natuurlijk toevoegen wat je lekker vindt, neem bijvoorbeeld eens peterselie in plaats van basilicum of prei in plaats van ui.
Voeg paprika, wortel of roerbakgroente toe. Rul eventueel wat gehakt en voeg daarna de ingrediënten van de saus toe.
Reactie plaatsen
Reacties