Bananenbrood

Gepubliceerd op 17 december 2024 om 14:37

Lekker voor ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje.

 

Ingrediënten: 

4 bananen
4 grote eieren
110 ml magere Griekse yoghurt yoghurt
120 g volkorenmeel
2 eetlepels koek&speculaas kruiden
60 gr gemengde noten, grof gehakt

50 gram havervlokken

1 theelepel bakpoeder

Mespunt zout

(eventueel wat zoetstof of 4 eetlepels honing)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik, zo haal je hem er straks gemakkelijk uit.
Doe 3 bananen, eieren en yoghurt  (eventueel zoetstof) in een kom en mix tot een glad beslag met de staafmixer.

Spatel de bloem, koek en speculaaskruiden, de noten, 30 gram havervlokken, zout en het bakpoeder door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en schuif in de oven.

Snijdt 1 banaan in de lengte door, leg hem op het beslag en strooi er 20 gram havervlokken over.

Bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 min gaar.

 

Eet smakelijk!

 

TIP: Snij het bananenbrood in plakjes en vries de plakjes in!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.